Perşembe, Temmuz 26, 2007

Biz ne mesaj verdik

Seçim günü akşamından itibaren “siyaset uzmanı analist” dahiler televizyon ekranlarındaki yerlerini almışlardı. Şimdi bu “siyaset uzmanı analist ” lerin yorumları önümüzdeki günlerde de yoğunlaşarak sürecek. “Aslında seçmen ne dedi?” “Seçmen hangi mesajı verdi?” “Efendim seçmen dedi ki; diye başlayan ve bu “siyaset uzmanı analist ” lerin yaptıkları tespitler ;

A - Merkezin sağına sempati duyanlar tarafından genellikle;
AK Parti'ye: Halkın değerlerine saygılı, beklentilerine duyarlı olduğun müddetçe tüm dayatmalara, çirkin ayak oyunlarına, anti-demokratik baskı ve müdahalelere karşı ben de hep senin arkanda olacağım. cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında mağdur duruma düşürülmesini onaylamadığını gösterecek şekilde AK Parti'ye destek veriyor
CHP'ye: İktidar hırsının gözü dönmüşlüğüyle toplumu bölmekten çekinmedin. HUmarım bu net mesajımızı da hafife alacak bir "mantıksızlık"ta bulunmazsın. CHP kurmayları kendi kitlelerine, "Bakın biz AK Partili birini cumhurbaşkanı seçtirtmedik" diyerek heyecanlı bir propaganda yapıyordu. Halk, beklenen desteği vermedi.
Eski merkez sağa: Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis'i boykot ederek hep demokrasi ve halktan yana olan geleneğine ters düştün. Bütün kredimi bana saygılı olana veriyorum ve seni artık tarihe gömüyorum. cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP ile ittifak ettiğine dair oluşan hava, halkı DP'den uzaklaştırdı.
Ordu'ya: senden irademizin tecellisi olan demokratik temsile saygı beklemek ve halkın iradesine, değerlerine ve beklentilerine saygılı ol.
Medya'ya: Silkin ve kendine gel. Toplumda ne varsa sende de olsun ki, bir dahaki seçim sonuçlarından sonra bu kadar şaşırıp şoke olmayasın.
Ulusalcılara: Paranoyalarla bir yere varılmaz. Vatanı yeniden kurtarmak teziyle kurduğun çetelerini de, toplumsal düşmanlıkları tetikleyen hoyrat söylemini de al ve kaybol.
DTP'ye: Bu ülkede yaşayan kardeşler arasında etnik kökenlerini baz alarak oluşturmaya çalıştığın bölücülük siyaseti artık çöktü.
B - Merkezin soluna sempati duyanlar tarafından da genellikle;
"Laiklik tehlikede, ülke yavaş yavaş bölünme noktasına getiriliyor, en stratejik varlıklarımız yabancılara peşkeş çekiliyor" diyenlere "Sen bunları boşver de bizim nohuttan ve kömürden haber ver" mesajını vermiştir.
"Hırsızlık, yolsuzluk aldı başını gidiyor. Milletvekillerinin 200'den fazla adi suç dosyası var ama dokunulmazlık yüzünden yargılanamıyorlar" diyenlere "Bal tutan parmağı yalar" mesajını vermiş... "Adamlar resmen çalıyor" diyenlere de "Çalsın ama iş de yapsın" mesajını yollamıştır.
"Senden çaldıklarının bir bölümünü sana sadaka olarak dağıtıp oyunu alıyorlar" diyenlere, "Ama ben de onlardan kömür alıyorum" mesajını vermiştir.
"Senin çocukların işsiz ve aç gezerken onların çocukları milyon dolarlarla oynuyor" diyenlere, "Ne yani adamların çocukları ticaret yapmasın mı? Aç mı kalsın?" mesajı vermiştir.
"Adam, ben senin çocuğuna iş bulmak zorunda değilim, seninki de işsiz kalsın... Ananı al da git... Askerlik yan gelip yatma yeri değildir, vs. deyip seni her fırsatta aşağılıyor" diyenlere, "İstediğini desin, ben onun yürüyüşüne hastayım" mesajını vermiştir.
C - İşi tamamen ti ye alanlar tarafından genellikle;
AKP’ye : sana aşık değilim, ama bir dönem daha….
MHP’ye: yok sensiz olmuyor…
CHP’ye: bir daha sakın haaa…
DP’ye : hoşgeldin güle güle mehmet!
DTP’ye: madem öyle gel böyle…
SEÇKİNLERE: susun be, kafamın tasını attırmayın…

vs. vs. gibi derin bir takım mesajlar verdiğimiz söylenmektedir.

Önemli ve derin analizler ve tartışmalar sonucunda bu şekillerde özetlendi kuruldukları gerek medya plazalardan köşelerinde yazdıkları yazılar ile gerekse de TV lerde kuruldukları masa başlarında verdiğimiz mesajlar;

Yahu biz ne mesajlar vermişizde haberimiz yokmuş, bu “siyaset uzmanı analist” bayan ve bay’lara göre ...

Yahu kardeşim biz seçmenler bir şey falan demedik zaten diyecek birşeyimiz de yok ki birşey diyebilmek için o birşeyi söyleyecek dilin arkasında inanılmaz ciddi bir fikri birikimin olması falan da olması gerekir ayrıca.

Sadece ve sadece nabzımıza verilen şerbete uygun olarak oyumuzu kullandık ve evimize gittik.